Edukacija za učiteljice i učitelje na temu motivacije učenika za matematiku u Osnovnoj školi Lučko

U periodu od 2. - 3. studenog 2023. g. održane su edukacije za učiteljice i učitelje razredne i predmetne nastave za matematiku na temu motivacije učenika za matematiku.

Motivacijske radionice za učenike održane u Osnovnoj školi Lučko

U četvrtak, 2. studenoga 2023. g. održane su motivacijske radionice iz područja informatike i 3D modeliranja za učenike trećih razreda.

Održan prvi STEM tjedan u sklopu projekta Budi STEMfluencer

U periodu od 09 .- 13. listopada 2023. održan je prvi STEM tjedan u kojemu su partneri s područja Grada Zagreba, Osnovna škola Lučko, Osnovna škola Vugrovec-Kašina,  Osnovna škola Nikole Tesle i Razvojna agencija Zagreb, organizirali brojne zabavne STEM aktivnosti s učenicima, učiteljima i odgojno-obrazovnim radnicima kako bi što kvalitetnije predstavile trenutno ostvarene projektne rezultate gostima i predstavnicima petog projektnog partnera Åpenhet AS, GovTech tvrtke iz Kraljevine Norveške s kojim je uspostavljena uspješna bilateralna suradnja.

Započeo prvi STEM tjedan

U ponedjeljak, 9. listopada, započeo je prvi STEM tjedan predviđen u sklopu projekta Budi STEMfluencer kojim želimo što većem broju učenika predstaviti dosadašnje rezultate projekta uz mogućnosti njihovog uključivanja u STEM aktivnosti, koje će se još većim intenzitetom nastaviti nakon završetka projekta.

U Osnovnoj školi Lučko izgrađen STEM vrt

Potpisivanjem zapisnika o primopredaji radova između ravnatelja Osnovne škole Lučko, mr. sc. Pave Šimovća i izvoditelja radova, prokuratora tvrtke LIPA L.P. d.o.o, g, Ive Pliše, u petak 29. rujna, završeni su radovi na izgradnji školskog STEM vrta u sklopu projekta Budi STEMfluencer.

Budi STEM - još jedan uspjeh naših zadrugara

Članovi ekološke skupine Osnovne škole Lučko, koja je u sastavu učeničke zadruge ŠTIGLIĆI, su u nedjelju, 01. listopada, prodavali svoje proizvode na župnom proštenju kod kapele sv. Benedikta u Stupniku uz vodstvo prof. Ane Ćurković i logističku podršku ravnatelja mr.sc. Pave Šimovića.

Uspješno završen set edukacija za učitelje Osnovne škole Lučko

U petak, 01. rujna su uspješno završene edukacije u sklopu projekta Budi STEMfluencer za učitelje iz područja korištenja IKT u nastavi.