Održana završna konferencija projekta Budi STEMfluencer

Dana 27. veljače 2024. održana je završna konferencija projekta Budi STEMfluencer u prostorima Nositelja projekta Osnovne škole Lučko.

Mladi kemičari Osnovne škole Lučko posjetili obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo gospodina Zlatka Čanđara

Učenici sedmih razreda OŠ Lučko koji idu na izvannastavnu aktivnost Mladi kemičari posjetili su obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo gospodina Zlatka Čanđara iz mjesta Šumećani kraj Ivanić-Grada.

Edukacija za učiteljice i učitelje na temu motivacije učenika za matematiku u Osnovnoj školi Lučko

U periodu od 2. - 3. studenog 2023. g. održane su edukacije za učiteljice i učitelje razredne i predmetne nastave za matematiku na temu motivacije učenika za matematiku.

Motivacijske radionice za učenike održane u Osnovnoj školi Lučko

U četvrtak, 2. studenoga 2023. g. održane su motivacijske radionice iz područja informatike i 3D modeliranja za učenike trećih razreda.

Održan prvi STEM tjedan u sklopu projekta Budi STEMfluencer

U periodu od 09 .- 13. listopada 2023. održan je prvi STEM tjedan u kojemu su partneri s područja Grada Zagreba, Osnovna škola Lučko, Osnovna škola Vugrovec-Kašina,  Osnovna škola Nikole Tesle i Razvojna agencija Zagreb, organizirali brojne zabavne STEM aktivnosti s učenicima, učiteljima i odgojno-obrazovnim radnicima kako bi što kvalitetnije predstavile trenutno ostvarene projektne rezultate gostima i predstavnicima petog projektnog partnera Åpenhet AS, GovTech tvrtke iz Kraljevine Norveške s kojim je uspostavljena uspješna bilateralna suradnja.

Započeo prvi STEM tjedan

U ponedjeljak, 9. listopada, započeo je prvi STEM tjedan predviđen u sklopu projekta Budi STEMfluencer kojim želimo što većem broju učenika predstaviti dosadašnje rezultate projekta uz mogućnosti njihovog uključivanja u STEM aktivnosti, koje će se još većim intenzitetom nastaviti nakon završetka projekta.

U Osnovnoj školi Lučko izgrađen STEM vrt

Potpisivanjem zapisnika o primopredaji radova između ravnatelja Osnovne škole Lučko, mr. sc. Pave Šimovća i izvoditelja radova, prokuratora tvrtke LIPA L.P. d.o.o, g, Ive Pliše, u petak 29. rujna, završeni su radovi na izgradnji školskog STEM vrta u sklopu projekta Budi STEMfluencer.

Budi STEM - još jedan uspjeh naših zadrugara

Članovi ekološke skupine Osnovne škole Lučko, koja je u sastavu učeničke zadruge ŠTIGLIĆI, su u nedjelju, 01. listopada, prodavali svoje proizvode na župnom proštenju kod kapele sv. Benedikta u Stupniku uz vodstvo prof. Ane Ćurković i logističku podršku ravnatelja mr.sc. Pave Šimovića.