Prva javna aktivnost učeničke zadruge „ŠTIGLIĆI“

U utorak, 16. svibnja u sklopu aktivnosti Aktivno građanstvo projekta Budi STEMfluencer naši zadrugari su se okušali u prodaji svojih ručno izrađenih proizvoda.

Edukacija: Izrada vrećica za lavandu

U petak, 21. travnja učenici ekološke skupine i mladih kemičara Osnovne škole Lučko sudjelovali su u praktičnoj aktivnosti iz područja STEM vrta i aktivnog građanstva u sklopu projekta Budi STEMfluencer.

Edukacija i kreativna radionica za izradu kreme za lice

U petak, 21. travnja u Osnovnoj školi Lučko održana je aktivnost u sklopu projekta Budi STEMfluencer koja je vezana uz STEM vrt i aktivno građanstvo.

Osnovana učenička zadruga

U petak, 31. ožujka, u sklopu projekta Budi STEMfluencer, održana je osnivačka skupština učeničke zadruge ŠTIGLIĆI. Uz naše zadrugare na osnivačkoj skupštini su bili nazočni ravnatelj mr. sc. Pavo Šimović, načelnik Općine Stupnik gosp. Bruno Perković, predstavnik roditelja gosp. Saša Tomećak te članovi privremenog Zadružnog odbora. Općina Stupnik je suosnivač zadruge.

Održana početna konferencija projekta Budi STEMfluencer

Dana 02. ožujka 2023. održana je početna konferencija projekta Budi STEMfluencer u prostorima Nositelja projekta Osnovne škole Lučko. Projekt je vrijedan 734.405,40 eura, a financiranje je osigurano kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora u omjeru od 85% dok je ostatak sredstava osigurala Republika Hrvatska u sklopu Programa Lokalnog razvoja i smanjenja siromaštva.

Posjet Regionalnom centru izvrsnosti za robotske tehnologije

Učenici Osnovne škole Lučko posjetili su Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije, poznat pod nazivom CRTA na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u sklopu izvannastavnih aktivnosti „Robotika“ i „3D modeliranje planiranih unutar projekta „Budi STEMfluencer“.

Festival znanosti Eureka održan u Osnovnoj školi Nikole Tesle

Festival znanosti Eureka održan je 1. prosinca 2022. u sklopu projekta s ciljem približavanja znanosti učenicima, a i svim ostalim posjetiteljima kojima su znanstvene teme prezentirane na pristupačan, zanimljiv način, s mnogučnošću interaktivnosti gdje su posjetitelji bili aktivni sudionici, a ne samo promatrači. Tako su se učenici mogli uživjeti u ulogu forenzičara i okušati se u metodama istraživanja koje se koriste u istragama, poput određivanja krvne grupe, uzimanja otisaka prstiju, mikroskopiranja dlaka ili određivanja visine osobe pomoću duljine bedrene kosti.

Održana radionica o izradi prirodne kozmetike „Kuća magične trave“

01. studenoga 2022. je na OPG-u Jakopović u Novom Marofu održana je radionica o izradi prirodne kozmetike pod nazivom „Kuća magične trave“ koja je samo jedna u nizu edukacija predviđenih projektom u svrhu unapređenja znanja učitelja i nastavnika koja će se u kasnijoj fazi projekta primijeniti kroz aktivnosti sa učenicima u STEM vrtu kojeg Osnovna škola Lučko planira izgraditi u prvoj fazi provedbe projekta.